Tuesday 4 July 2023

Över en halv miljon

Min tanke var att hålla koll på min blogg och se när jag passerade en halv miljon besök. Men jag missade ögonblicket. Nu säger statistiksidan att jag är uppe i 515 779 besök sedan jag startade 2007. Men stämmer det? Och är det personer eller är det botar? Misstänksam blev jag när jag såg att jag hade 28 111 visningar den 1 juni. Visserligen skrev jag då en bloggpost om Dr Agnes Aboum, som var den första kvinnan som var moderator för Kyrkornas Världsråd och som just gått ur tiden. Jag skrev bloggposten på engelska. Men ändå! 28 111 visningar – det låter otroligt.


Det är ganska ofta som jag blir förvånad över att personer har läst mina bloggposter. Tydligen når den längre än jag tror. Det är i och för sig uppmuntrande. Jag försöker skriva blandat. Om sådant som är viktigt och angeläget men även om saker som har mindre betydelse – som exempelvis hur många visningar jag har.

Detta år har jag märkt att jag skrivit mindre. Det beror säkert på att mitt arbete tagit mycket tid i anspråk. Jag har dock inte tänkt lägga av. Ofta är det avkoppling att skriva och inte sällan fungerar det som ett sätt att reda ut tankarna kring något som berör mig.

Det är med stor ödmjukhet jag konstaterar att människor läser. Låt mig uttrycka ett enkelt tack för detta engagemang.

No comments: