Monday 13 May 2013

Då ljudet tog slut ...



Prostfamiljen framför altaret. De får presenter av kyrkfolket. 6 år till som prostfamilj väntar.

Igår var det mottagning av vår lokale prost. Han har varit prost sex år och nu blir det sex år till. Det var en gudstjänst som liknade den vi var med om i Durban den 10 februari. Nu var det dags i Pietermaritzburg.

 
Mycket folk och god stämning. Gudstjänsten med presentöverlämnandet i Durban den 10 februari tog sex timmar. Här hos oss närmare sju. Det som var lite speciellt var att ljudanläggningen tog slut efter ungefär sex timmar. Vad hade hänt? Batterierna? Nej, det var den person som hyrde ut anläggningen, som förmodligen inte hade fått betalt för mer än sex timmar. Så, mitt under det att folk pratade, rullade han in sina sladdar och plockade ner sina högtalare. När vår prost skulle hålla sitt tacktal, fanns ingen mikrofon. Till slut släcktes även strålkastaren, som hade lyst upp.

Det var lite tråkigt. Såhär i efterhand kunde de som ledde det hela kanske skurit ner på ett och annat. Sex timmar är fortfarande väldigt mycket tid!


Detta kan man kalla "backstage". Framför skynket hålls tal och lämnas presenter. 
Men ljudkillen har börjat plocka undan.


2 comments:

elisabet said...

Jag kan bara hålla med om att det bör gå att rensa i delar av programmet. Hur kan man förklara att en gudstjänst tar en hel dag?

Anders Göranzon said...

Det kan man inte! :-)