Tuesday, 23 December 2008

pyntardags

Nu börjar det se ut som jul. Inte förrän kl 12 började vi idag. Med juldukar, pynt och gran. Kristina och jag har med oss hemifrån att julen inte ska tas ut i förväg. Så vi håller tillbaka i det längsta. Fortfarande kl 18.06 ser det ut som kriget. Det är OK. I morgon ska det vara fint.
Lite mat snart. Sedan bastu! När det nu finns en bastu i huset måste här lögas. Men problemet är för oss som för så många: Bastun är förråd! Nu tror jag dock vi ska lyckas få ut det mesta.

Det blir förmodligen inte så mycket bloggande förrän efter juldagarna. Julen ska ju upplevas. Dels här hemma. Mat förstås! En nubbe, javisst! (Tre stycken - nej, verkligen inte!) Julklappar - jo, fast de blir färre och färre. Det känns bra! Kanske vi köper något ordentligt i stället för allt smått, som gällde då barnen ville ha många paket. (Eller vi ville ge många paket).

Samling vid krubban i Birgittakyrkan. Det hör till! Men bäst blir midnattsmässan. Stilla och lugnt med tända ljus får vi meditera över undret: Gud, som ligger bakom hela universum, blir människa. D v s det gudomliga och det mänskliga möts. Även i oss! När vi öppnar oss för Gud. När vi öppnar oss för kärleken! När vi ödmjukt förstår att vi är beroende av varandra och ytterst av Gud!

En mycket God och välsignad jul önskas eventuella läsare av denna blogg!

No comments: