Monday, 3 December 2012

Folke Bernadotte Academy

På kurs. Intensivt. Mycket bra. Professionellt. Vi började klockan 7.45 och slutade ca: 21 och då hade vi haft en lunchrast på 45 minuter och middagsrast på 45 minuter. Det inte SIDA som anordnar kursen utan just Folke Bernadotte Academy, som är en myndighet för internationella fredsinsatser. Många från SIDA går kursen. Några från MSF (d v s läkare utan gränser - Médecins sans frontièrs), UD och så Svenska kyrkan.

Klockan är nu snart 10 på kvällen och det ska bli mycket skönt att sova. Imorgon väntar också en lång dag här på Sandö, som är otroligt vackert i snödräkt och med ca: -15 grader ute. Och imorgon ska vi vara ute. På övning! Enligt schemat utlovas det dessutom bastu på kvällen och bad i iskalla Ångermanälven. Det ser jag verkligen fram emot.

4 comments:

Heidi said...

Bad och bastu? Har ni hamnat på rengöringsanläggning?

Matilda said...

Det later ju underbart!!! Njut! Snart ses vi!

elisabet said...

Blev det verkligen bad i Ångermanälven? Jag menar, bastu kan jag förstå när man ska till Sydafrika, men isvatten?

Anders Göranzon said...

Nej, älven är isbelagd och det fanns ingen vak. Men jag har rullat mig i snön och det var skönt. Däremot hade jag fel när det gäller uttrycket "over and out". Det är mest i Hollywood som man säger så. Vi får lära oss att man säger "over" när man vill att den man kommunicerar med ska svara och "out" när man vill avsluta ett samtal (och alltså inte ha något svar). Men det går kanske att göra olika.