Tuesday 5 April 2011

Arbetsledare 4

Idag är det tisdag. En rolig dag för en arbetsledare som jag. Varje tisdag försöker jag äta soppa på Café Kärleksängeln, som äger rum i Två Systrars kapell varje tisdag under terminerna. Svärfadren var med i kyrkorådet när det startades för ganska många år sedan. Det ger mig ett tillfälle att vittja ett av mina postfack. Samt samtala med arbetskamrater. Idag var det en delvis ny konstellation som samarbetade. Det gick som väntat bra men gladde mig inte mindre för det.

Ikväll ska det bli samverkansgrupp. Kyrkoråds-, kyrkonämnds- och kyrkofullmäktigeordföranden i åldrarna 21-80+ samt några anställda. Kyrkoherden, kanslichefen, ekonomichefen och två arbetsledare. De sistnämnda är någonstans i åldrarna 40-65. Det är, om alla kommer, 8 herrar och 4 damer. Motsvarar inte hur det ser ut i kyrkbänkar och församlingsliv. Detta är inte helt oväntat heller. Det blir dock goda samtal och vi strävar efter att personalledning och verksamhetsstyrning ska ha samma mål. Organisationen är ny, så det finns en del att jobba med.

Imorgon blir det först ett kort möte, för att kalla några sökande till ett församlings-
pedagogsvikariat på intervju. Det sker i Birgittakyrkan. Därefter cyklar jag till Två Systrars kapell för att arbetslaget ska träffas. Resultatet av en sammanslagning av de tre gamla arbetslaget i Norra Kalmar. Vi sitter en stund i storgrupp. Då är vi ungefär 20 personer. Sedan i mindre grupper. När de som arbetar i samma kyrka träffas kallar vi det husgrupp. Men några arbetar i flera kyrkor och hamnar mellan stolarna. Vi får se hur detta kan lösas på sikt. Vi är mitt emellan två system. Förändringsprocesser tar tid. Och måste få ta tid.
På torsdag morgon brukar vi ha ledningsgrupp men kanske blir det ingen denna vecka. Däremot cyklar jag nog förbi Heliga Korsets kyrka. Det brukar jag göra på torsdagarna. Även där finns ett fack, där det nog ligger några arbetstidsrapporter. Kanske behöver jag byta några ord med någon av mina arbetskamrater, som har sin arbetsplats där.
Sedan cyklar jag vidare till S:ta Birgitta kyrka. Där pågår Café Birgitta. Så klarar jag livhanken även torsdagen. Samt träffar mina arbetskamrater i den tredje av de kyrkor jag har personalansvar i. Fast just i Birgittakyrkan är jag ju ganska ofta, eftersom jag utöver mina 50% som arbetsledare också är församlingspräst på 50% just i denna församling. Vilket inte hindrar att jag tjänstgör i andra församlingar ibland. Exempelvis ska jag för första gången leda högmässan i Heliga Korsets kyrka den 29 maj. Det ser jag redan fram emot!

Att vara arbetsledare är omväxlande. När solen skiner, som idag, får jag också några sköna cykelturer. Som nu, innan samverkansgruppen, när jag cyklar ut ur pastoratet och in i grannpastoratet, för att ha ett dopsamtal. Jag har vigt föräldrarna och även konfirmerat båda två. Men det var i ett annat pastorat, i ett annat stift, för ganska många år sedan.

2 comments:

Anonymous said...

Framemot sommaren kanske det blir en lång cykeltur?

Anonymous said...

Vad blev nu det för signatur????? Aha, jag har två konton.
det är Gerthie som vill att du ska cykla.