Friday, 1 April 2011

Män kanI tisdags kväll, kommer hustrun hem, och har varit på fastesamtal i sin församling. Särskilt inbjudna var representanter för den kristna motorcykelorganisationen Tribe of Judah. Man kan säga att hustrun var minst sagt hänförd. Jag gillar deras beskrivning på hemsidan:
An evangelistic ministry reaching the outlaw biker world and people in all walks of life!
Ett särskilt bibelord verkar specialdesignat för dem:
And the Lord said unto the servant, Go out into the highways and hedges and compel them to come in, that my house may be filled.
Luk 14:23 (King James Version)
Samma morgon hade jag varit på frukostmöte med Gideoniterna. Det är en sammanslutning av män, som delar ut biblar. Förra året 77 miljoner exemplar i hela världen. Vi som var inbjudna var präster, pastorer, församlingsledare. Det är en organisation, som består av till största delen ideellt engagerade entreprenörer. Besjälade! De delar ut på hotell, sjukhus, skolor, regementen osv. En punsch-line som vi fick oss till dels var:
Vi vill att svaren ska finnas, där livets frågor ställs.
Det är kul att det finns dessa sammanhang för killar. I Birgittakyrkan har vi en grupp, som heter Män i Birgittakyrkan. I måndags samlades vi till mat och prat.

Men för mig är det viktigast att det inte är hemliga klubbar. Men att män kan behöva prata med andra män ibland, det är inget konstigt.

I församlingens gudstjänst däremot, ska det finnas människor av alla sorter från olika bakgrund och livssituationer. Där ska kvinnor och män mötas och berika varandras liv.

1 comment:

Råg-Rut said...

Jag undrar om Gideoniterna verkligen är så förtjusta i punsch. Inte för att jag är engelsklärare eller så, men det heter väl punch-line?