Saturday 15 January 2011

Danderyds församling

När vi är inne i Mörby Centrum, ser vi en skylt, som anger att Svenska kyrkan har någon form av närvaro. Jag frågor hustrun vad hon tror denna närvaro består av. Kontorslokaler? Ett andaktsrum? Något annat? Vi går upp på plan 5 och ser en glasvägg. Där inne sitter en diakon och en annan person. De för ett samtal. Vi ställer oss utanför och läser på dörren att här sker olika former av aktivietet. Babymassage, bibelstudier, frukost mm. En skön blandning, som i många församlingar. Men mitt inne i ett köpcentrum.
Diakonen ser oss och kommer och öppnar. Stör vi, säger jag. Ja, säger han, men det gör inget. Vi byter några ord om deras arbete och får veta att den andre personen kommer från socialtjänsten och att de har ett samarbete i köpcentret. Kul!
Så får vi tipset att besöka kyrkbänken.


Utanför systemet och apoteket, står en äkta kyrkbänk. Där finns personal från församlingen onsdag eftermiddag. En rolig idé.


Glada går vi därifrån och inser att Svenska kyrkan arbetar väldigt kreativt på många håll men att dessa goda exempel inte alltid syns och hörs.
Nu finns ett exempel i alla fall på denna blogg.

1 comment: