Saturday 29 August 2009

Kebnekaise-expeditionen 7

Det kan ju verka som om vi nu är framme vid dag 7 men så är det inte. Om vi räknar med första resdagen som dag 1, så är det nu dag 4. Det är söndag och jag vaknar tidigt, går ut och slår en drill, konstaterar att det är dimma, regn och att det inte blir någon tur till toppen denna dag.

I stället tar vi en lugn förmiddag, pratar med personalen i receptionen och bestämmer oss för att gå till Silverfallet. Ganska nära fjällstationen - hela turen blir under en mil.

Efter ett tag börjar det regna och vi tar på jackor och byxor. Skönt att regnkläder finns. Tyvärr saknar Samuels regnjacka huva. En miss! Men det är inte ösregn, så det går bra.

På väg till Silverfallet ser vi renar och en kommer vi ganska nära, eftersom vinden ligger på. Matilda tar kort och vi andra är tysta.

När vi ser Silverfallet en bit bort, stannar vi och sätter upp våra stormkök. Varm tomatsoppa smakar underbart i regnet. Det är mysigt! Vi är tillsammans och har det bra.

På väg hem klarnar det upp och Kristina och jag sjunger några verser på 'Härlig är jorden!' Det är söndag och vi är nära Gud!

Kvällen innebär dusch, bastu och ett besök på fjällstationens restaurang. Vi äter röding och den smakar himmelskt. Men det är inte mycket potatismos vi får till. Lite snålt tilltaget, för att vara huvudrätt! När servitören får veta att vi firar silverbröllop får vi varsin skål med ett par nougatkyssar.

Det blir en ganska tidig kväll. Skönt med en mellandag. Imorgon kan det bli betyldigt mer vandring!

No comments: