Tuesday 15 January 2013

Operation uppbyggnad

Larmsystem installerat och i bruk. Bra! Ny golvbeläggning efter vattenskadan drar ut på tiden. Mindre bra. Badrummet inte klart. Mobilabonnemang får vi om vi haft bankkonto i tre månader. Bankkonto får vi om vi har arbetstillstånd. Arbetstillstånd tar också lite tid att få. Råttan på repet.

Två timmar på department for home affairs. Strukturell maktinstitution med intressanta spel mellan kvinnor och män i olika åldrar med olika nationalitet och/eller etnicitet. Vi hade glömt mycket av detta. Samtidigt blir vi påminda om att samma spel finns i Sverige.

Vi hade bara två vanliga dricksglas i huset. Nu har vi åtta. Vi har städat köket ordentligt och det är skönt. Solen skiner och vi har någonstans att bo och mat att äta. Livets nödtroft.

Det finns TV i huset men ingen mottagning. Vi känner oss lite avskurna. Förmodligen vet vänner i Sverige mer om Sydafrika än vi just nu.

Undrar när vi får internet hemma? På MUGG&BEAN får man gratis Wifi 30 minuter om dagen. De har inte så gott kaffe men det funkar.

Idag träffades bandet, som övar på vår tomt. En av killarna bor i gårdshuset. Fyra killar med elbas och gitarrer. Jam session! Svängigt!

Igår fick hustrun syn på flera geckoödlor utomhus. Visst är de söta?



2 comments:

Gerthie said...

Imorgon får vi kanske telefon, bara kanske. Det känns som vi är i samma sits trots att det är några mil mellan oss.

Anders Göranzon said...

Precis, Gerthie. Det är inte så väldigt stor skillnad på Sverige och Sydafrika. (Men det är klart - att flytta över landsgränser utgör alltid en utmaning!) Lycka till!