Friday 11 January 2013

Nu är vi på plats

Denna bloggpost publiceras även på dwell at the well. Hustruns blogg!

Den sista tiden i Sverige blev vi på olika sätt påminda om att saker och ting ordnar sig. Det var en del viktiga dokument som vi inte hade i vår hand förrän dagen innan vår avresa. Men allt gick bra. Vi bor nu i Pietermaritzburg och även vår hund, Ludde, kunde vi ta med. Ludde som är född i Sydafrika och levde sina första år här, har nu kommit hem. Utanför flygplatsen borrade han ner sin nos i en tuva med högt gräs. Det var inte för att nosa efter andra hundars dofter. Helt uppenbart handlade det om att känna friskt, grönt, afrikanskt gräs. I’m home!

Vi är också hemma. Vi blev insläppta i huset av Malibongwe, som är en av de studenter som bor i ett hus på gården. Vi köpte lite mat, som vi åt och vi somnade sedan gott i färdigbäddade sängar och vaknade ….

Ja, vi vaknade av en knackning på dörren. Chantal, som är ansvarig på kyrkans fastighetsbolag, kom till oss, för att gå igenom lite av det vi har framför oss den närmaste tiden. Vi hade fått vissa indikationer redan via telefon, när vi ringde från Johannesburg.

Det stora problemet är att Pietermaritzburg drabbades av en kraftig storm för några dagar sedan. Vatten forsade in i huset, under dörrarna och nu måste de flesta mattor i huset bytas. Det blir ett försäkringsärende och vi får helt nya golv. Just nu och en tid framåt kommer stora delar av huset att vara i oordning men det är ju något som går över.

Badrummet intill vårt sovrum är inte heller klart. Men det finns fler badrum, så inte heller det är något problem för oss. Dessutom var det några andra saker ….

Nej, som ni förstår var detta större problem för Chantal än för oss. Vi har ju med oss vetskapen om att det ordnar sig. En storm kan ingen råda över. Vi är glada att det inte föll träd över taket som på andra håll i Pietermaritzburg.

Kort sagt är vi mycket nöjda och förväntansfulla denna nya, första dag i Pietermaritzburg. Bara en sådan sak som att det redan finns spis, kylskåp, sängar mm i huset. För 10½ år sedan fick vi åka och handla detta innan vi kunde flytta in. Och då hade vi dessutom fem barn att ta ansvar för. Vi tackar Gud för en god start!

3 comments:

Amanda said...

Ojoj! Men köket ser fräscht ut! =) Puss från Amanda

elisabet said...

Tack för denna rapport! Ni ser inte ut att behöva frysa ;-)

Anders Göranzon said...

Ja, Amanda. Köket ser fräsch ut och det ska bli ännu bättre. Fryser gör vi inte heller, Elisabet.