Saturday 28 November 2020

#hosiannautmaningen genomförd

Det var förra lördagen som jag la upp evenemanget Hosianna-utmaningen på Facebook. Sedan dess har 421 personer sagt att de antingen är intresserade eller kommer. Och evenemanget har delats åtminstone 69 gånger. Dagen har skrivit om det, liksom Kyrkans Tidning. Goda vänner Elisabeth Grönte har varit intervjuad i Tranås tidning.

Jag ser i flödet att det har sjungits eller kommer att sjungas i Nordmaling, Uppsala, Aneby, Österbymo, Kalmar. Men förhoppningsvis är det fler som sjunger adventssånger i det offentliga rummet. Saken är ju den att det inte bara gläder dem som sjunger och den som de sjunger för utan också förbipasserande eller grannar.

Vi var ute högst två timmar i morse men känslan sitter i hela dagen. Visst borde vi väl kunna göra detta oftare? Små grupper av sångare, som dyker upp här och där och sjunger de älskade sångerna. Vem vet, vi kanske fortsätter med fler utmaningar framöver. Tänk att liksom Kalle Anka, Mimmi och Långben sjunga ”Deck the Halls” utanför någons fönster, som de gjorde utanför Musse Piggs hus? Det är en härlig, engelsk tradition, som vi kanske kan ta efter. Allt som livesänds på nätet är ju förstås hur bra som helst. Men det är något visst att ändå mötas ”away from keyboard” även om de digitala mötena också är på riktigt. Begreppet IRL (In Real Life) borde kompletteras med IDRL (In Digital Real Life).

Vi sjöng bland annat för Elsie, som är mamma till Ulf. Ulf sjunger tenor, Karolina sopran, Kristina Alt och jag bas. Matilda filmar och på bild syns också en annan filmare, Elisabeth. Det var en trivsam stund. I ryggsäcken fanns varm glögg, som vi drack efteråt.

No comments: