Makarna Göranzons Broccoli- och alspånsrökttofu-paj |
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g kallat margarin eller smör. (Vi tog smör)
3 msk kallt vatten
Detta blandas väl i en food processor. Helst ska degen stå i
kylen en timme. Då sjunker inte kanterna ner i ugnen. (Detta hann vi inte med).
Nåväl, vi gjorde dubbel sats och hustrun klädde en stor och en liten pajform
med deg.
Under tiden tog jag mina två knippen med broccoli. Skar bort
de grövsta delarna och förvällde resten lätt, i lättsaltat vatten. Tofun (1pkt)
rev jag grovt och rev sedan även 100 gr prästost.
När pajskalen fått lite färg i 225 gr ugnsvärme (kanske 10
min) la jag i broccolin, fyllde på med den rivna tofun och den rivna osten.
Därefter slog jag på äggstanning. 5 ägg och 5 dl mjölk. Svartpeppar efter behag.
Det blev lunch för två samt sju matlådor.
En vegansk variant blir det för den som ersätter smöret med mjölkfritt margarin, river vegansk ost i stället för prästosten och plussar på ett paket silkestofu, som fungerar ungefär som äggstanning. Tror jag!
No comments:
Post a Comment