Friday 22 March 2019

Bönedygn på utbildningsinstitutet

I källaren hade det förberetts ett rum för bön.
Från torsdag eftermiddag till fredag eftermiddag har det varit bönedygn på Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Inte för att vi inte ber andra tider. Det gör vi. Men ibland kan det vara bra med koncentrerad bön.

En lista hade satts upp och det var fritt fram att skriva upp sig för olika pass. Några skrev att de skulle be på distans. Andra fanns på plats i huset. Det hela var ett studerandeinitiativ.

En liten stund var jag med igår kväll. Det var fint. De studerande som var där då hade valt att be för olika saker, som har med vårt utbildningsinstitut att göra. Just när jag var där bad vi för kommunikationen på skolan. Viktigt.

Idag hade vi schemaläggning. Det vi planerar just nu är hela läsåret från hösten 2019 till våren 2020. Vi koncentrerade oss på prästprogrammet och jobbade väldigt bra. Jag tror att de studerande bad för oss. Det kändes så.

Överhuvudtaget är jag väldigt glad för andaktslivet på vårt institut. Varje dag inleds med mässa eller morgonbön och dessutom är det middagsbön måndag – torsdag. De studerande är indelade i olika gudstjänstarbetslag, där de olika professionerna blandas. Vissa tider håller vi anställda i. Kapellet är i sanning husets hjärta. En viktig förklaring till detta är det hängivna arbete som skolans kaplan lägger ner.

2 comments:

Ing-Marie said...

Enig med dig att det är bra att fokusera på bönen som under detta bönedygn. Det fanns ännu en kategori som jag känner till: de som bad på distans utan att ha skrivit upp sig! Bön är en fantastisk möjlighet och året på SKUI och andaktslivet är något som jag bär med mig ut i tjänst. Tack för fin blogg btw.

Anders Göranzon said...

Tack, Ing-Marie, för att Du påminde mig om den gruppen. Såklart!
/Anders