Friday 31 August 2012

Oväntat



Igår hälsade hustrun och jag på en mycket god vän i Uppsala. Vännen bor i en studentkommunitet i Uppsala. Kommunitet Vaksala prästgård. På Vaksala församlings hemsida kan man läsa:
I Vaksala prästgård strax öster om Uppsala har Vaksala församling bildat en studentkommunitet (light) …. Vi välkomnar alla studenter med ett kyrkligt intresse. Som boende i kommuniteten förväntas du engagera dig i församlingslivet.
Det är en mycket bra idé. Vi var där och träffade en av de boende. Döm om min förvåning när det visade sig att hon läser min blogg. Lite generad blev jag allt. Men också stolt! Nåväl, det visade sig att hon inte bara har en egen blogg: Den fjärde väggen (det kanske inte är direkt förvånande att folk bloggar) utan framför allt ska hon starta en nättidning: Tidskriften Evangelium! Någon gång i oktober drar den igång. Det ska bli spännande att se vad det innebär. På sin blogg skriver hon såhär om sin vision:
Alla och allt som arbetar för Guds rike tar jag på allvar. Det är kanske den omvändas privilegium att inte vara stöpt i en kyrklig form sen barnsben. Pröva allt.
Jag tänker osökt på Pauli första brev till församlingen i Thessaloni, kapitel 5 vers 21:
… men pröva allt. Ta vara på det som är bra …
Vad jag förstår kommer det att kosta en slant att prenumerera på Tidskriften Evangelium. Det kanske det är värt! Vi får se!

No comments: