Monday 2 January 2012

Nyårsafton

Maten var god på saluhallen men ännu godare på Skogsliden 59. Vi brukar säga så: varför ska vi gå ut och äta, när vi kan laga mat själva. Visst, man får lite service när man är på lokal. Visst, det kan vara väldigt gott också. Men hemlagat! Denna nyårsafton var det hustrun som letade upp recepten och stod för idéerna. Gemensamt genomförde vi själva matlagningen.



Dukningen gjorde jag. Vi har numera plockat fram ett ovalt bord, som kommer från min morfars föräldrahem. Med andra ord från Skåne. Det är litet och nätt och passar en middag för två. Då sitter vi i varsin karmstol från min mormors föräldrahem. D v s från Värmland.


Förrätten bestod av kammusslor, räkor och kött från ett par krabbklor. Mosad avokado med chili, Philadelphia-ost med lök som kokat i vitt vin passade bra till denna smakfulla entrérätt.



Varmrätt var helt enkelt stekta tonfiskskivor och rostade rotsaker med en klick hemgjord majonnäs samt grönsallad, som inte kom med på bild.



Vad kan man mer säga om denna måltid? Jo, när vi skulle titta efter vad krabbklorna kostade insåg vi att de inte fanns med på kvittot. Vi hade helt enkelt stoppat dem i korgen utan att scanna in priset i självscannern. Så idag åkte hustrun tillbaka och gjorde rätt för sig (oss). Visserligen kostade dessa krabbklor knappt 20 riksdaler men rätt ska vara rätt. Enligt uppgift rördes expediten i det närmaste till tårar. Heder åt den rättrådiga hustrun. Som dessutom kan planera en god Sylvestermåltid.

2 comments:

Matilda said...

Ni är så fina! Och jag kan säga att eran mat är tusen gånger godare än restaurangmat!

Amanda said...

Jag håller med!!! Bra gjort. =) Små gester är det bästa som finns.