Wednesday, 22 September 2010

Mulet väder i Cape Town

Måndag och tisdag har det varit mulet i Kapstaden. Hustrun har använt tiden till besök på Water Front och Green Market Square. Där ges möjlighet att skaffa en del souvenirer. Kan alltid vara bra att ha. Själv har jag suttit och jobbat med min del av det ”paper” som Hans och jag ska presentera vid the Annual Meeting of the Theological Society of South Africa. På fredag nästa vecka ska vi lägga fram vårt ”paper” och det är denna vecka som det ska ta form. Med andra ord har jag suttit en del inomhus. Skönt, tänker nog en del, när det är dåligt väder och lite kyligt ute. Men i Sydafrika är det lika kallt inomhus.
Måndag kväll hann vi åka en sväng och säga hej till bröderna, som nu är på väg tillbaka till Sverige. Kanske redan hemma! De fick med sig ca: 10 kg pärlarbeten, som kvinnor i projektet iThemba Labantu, som är ett lutherskt community centre i Kapstaden. Det handlar om aidsmärken, som vara en del av julkampanjen som Svenska kyrkans internationella arbete, snart drar igång.
Tisdag eftermiddag åkte vi till University of the Western Cape, där Teol. Dr. Lennart Henriksson, från Lund, presenterade sin avhandling i ett kort seminarium. Vi var ju med på disputationen, så det var trevligt att ses igen. Därefter åkte vi och handlade lite mat, återvände till Rondebosch och tog en lugn kväll.

No comments: