Sunday, 1 February 2009

Facebook 5

En del kommentarer har det blivit. Både virtuellt och i den verkliga världen (vad nu den kallas för - det har jag glömt!) Bland annat från en kollega i Lycksele, som jag inte träffat på år och dar. Han skriver också om face-book på sin blogg:
http://lycksele.blogspot.com/
Facebook - Blogg 1-1 är hans rubrik. Kanske ska jag hålla med.
I alla fall måste jag nog säga att matchen Internet - verklig värld slutar med helt andra siffror. Visst, den virtuella världen är också verklig. Men så platt. Och så lätt att missförstå. Själv har jag slutat med att ta upp konflikter via e-mail. Det blir bara elände. Bättre att se den andra öga mot öga. Kroppsspråk, nyanser i talet, tonläge osv. Allt detta missar man på nätet. Fick ett mail häromdagen, där det stod 'ler' på slutet. D v s den som skrev mailet ville visa att hon/han skämtade. Ja, så får man göra ibland.
Men som komplement till brev, telefon, e-mail, fax, mobil mm kan ju facebook vara bra.

Men allvarligt talat: Blir vi bättre på att kommunicera?

1 comment:

Gerthie said...

Vi blir säkert inte bättre på att kommunicera men däremot upprätthåller vi kontakten med många fler via nätet.
Blogg - Facebook är inte riktigt jämförbara. Facebook är lite mer snabbköp medan bloggen kan spegla lite djupare tankar från författaren.
Du får inte sluta blogga för jag tycker, att du skriver så bra. Visst kan jag se i dina rader vad som är allvar och vad som är humor!