Tuesday, 27 January 2009

Ludde

Varför är hunden Ludde med i facebook? Ja, egentligen skulle man ju fråga Ludde. Problemet är bara att Ludde fått hjälp att ansluta sig. Först och främst måste han ha en fungerande e-mail-adress. Det kan ju ordnas. Dessutom måste han vara äldre än vad han egentligen är. Fast, räknar man att det går flera hundår per människoår, kan det ju kvitta.
Men varför är han med på facebook? Kanske för att visa, att man på facebook egentligen inte vet om den som utger sig för att skriva, verkligen skriver. Nu kanske inte så många lämnar enorma förtroenden till en hund. Men tänk om den jag kommunicerar med på facebook inte är den jag tror. Kollar jag sådant?
Fast å andra sidan - är det inte fantastiskt att vi litar så mycket på tekniken och det vi ser på datorskärmen, att vi faktiskt utgår från att den som vi kommunicerar med både är den hon eller han utger sig för att vara och dessutom verkligen finns.
Det skulle man nästa kunna jämföra med att ha en tro ....

4 comments:

Unknown said...

Vaddå!
Finns han inte??

Anders Göranzon said...

Det är klart att Ludde finns. Jag vet ju det, för jag har träffat honom.

Men för den som inte har träffat Ludde, kan det ju finnas tvivel: Har någon hittat på hans existens.

Den som vill ha visshet, är alltid välkommen att se själv.

Unknown said...

Räcker det med att tro att han finns?

Anders Göranzon said...

Jo, det gör det naturligtvis. Det finns utrymme för att enbart veta att Ludde finns och kanske kommunicera med honom virtuellt men man kan också komma och hälsa på honom.