Saturday 16 January 2021

Hur firar Du Bibelns dag?

Här kommer en uppdatering kring vad som – från min horisont – händer på Bibelns dag, som infaller imorgon, söndag den 17 januari. Jag skrev om detta i min förra bloggpost. Länken kommer här.

Du får också lite tips på hur Du kan vara med och uppmärksamma Bibeln detta år, då vi inte kan mötas i kyrkorummen som vi är vana.

Facebook

Under veckan som gått har ett antal personer funnits med bild och ett citat på vår Facebooksida. Vi fortsätter idag och imorgon. Dessa personer berättar rakt upp och ner vad Bibelns betyder för dem. Roligt! Dela gärna i Ditt eget flöde.

Av en kollega ifrån Luleå stift blev jag uppmärksammad att vi endast valt personer från södra Sverige. Det ber jag om ursäkt för. Nästa gång hoppas jag kunna bättra mig på denna punkt.

Imorgon eftermiddagen kl 17 predikar jag i Stefanskyrkan i Stockholm. Gudstjänsten är förinspelad och sänds på församlingens Facebooksida. Leta efter S:t Johannes församling. Den kommer också att finnas på i deras Youtubekanal.

Instagram

Som jag tidigare skrivit har Svenska Bibelsällskapet inget eget Instagramkonto men som av en händelse är jag denna vecka ansvarig för Svenska kyrkans vandringskonto på Instagram. Det innebär att jag får ett antal möjligheter att berätta om Bibelns dag. Jag har också på Instagram delat de röster vi lagt ut på Facebook. Det har väckt gensvar.

På söndag kommer jag också finnas med på Råslätts församlings, Svenska kyrkan, Instagramkonto. Råslätt ligger i Jönköping och min vän och kollega Fredrik Hollertz har inbjudit mig att predika där. Men eftersom Instagram är ett snabbt medium fick inte predikan vara längre än ca. 55 sekunder. Det var en utmaning. På den tiden skulle jag också hinna med en inledning, textläsning och en psalmvers. Gå alltså in på Råslätts kyrka.

Twitter

Bibelsällskapet har inte heller något Twitterkonto men jag har ju ett eget och har använt veckan till att dela information kring Bibelns dag. Även här har jag lagt ut personerna som berättar vad Bibeln betyder för dem.

Så roligt att Tomas Jarvid, präst i Dalstorps församling, Svenska kyrkan, i Västergötland, har tagit ett roligt Twitterinitiativ.

Om Du är på Twitter – var med och lägg ut Ditt Bibelord och bjud in flera att göra detsamma. Använd #bibelnsdag

Youtube

Jag vill påminna om den film Svenska Bibelsällskapet tagit fram och som ligger på vår Youtubekanal. Lägg gärna ut den i olika sociala medier eller ha med den i webbsända eller streamade gudstjänster och arrangemang.


 Imorgon kl 10, den 17 januari, kommer jag att predika i Fjugesta utanför Örebro. Det sker i Lekebergskyrkan. I gudstjänsten visas också vår film och dessutom blir jag intervjuad på zoom. Länken kommer här.

Klockan 19 på kvällen är jag med ett digitalt event i Uppsala, med anledning av Bibelns dag. Vi som medverkar är i Lötenkyrkan men det är Uppsala Kristna Råd som står för arrangemanget. Du hittar detta arrangemang på Lötenskyrkan Play på Youtube. Länken är här.

Away from keyboard

Kyrkkaffe dricker jag på Bokhandeln Arken, där Martin Garlöv dukar upp ett Corona-säkert bord med biblar och dessutom serverar kaffe eller te. Ett samarrangemang mellan Bibelbutiken och Arken mellan 12 och 15. Om Du bor i Uppsala eller i närheten är Du välkommen in. Det blir nog endast 1-2 kunder i taget men det blir en möjlighet att mötas kring Bibeln. 

Till sist

Och det jag nu nämnt är alltså bara sådant som jag är iblandad i. I många församlingar planeras säkert olika saker. Vår förhoppning är att det blir stor uppmärksamhet kring Bibeln den 17 januari.

Vill Du stödja vårt arbete finns alla möjligheter via Swish, bankgiro eller plusgiro. Märk Din gåva: Bibelns dag!


Swish: 123 900 62 63

Bankgiro: 900-6263

Plusgiro: 90 06 26-3

Vi står under granskning av Svensk insamlingskontroll.

No comments: