Sunday, 19 December 2010

Willy vatten

I Birgittakyrkan har vi sedan ganska länge gudstjänstordningen, psalmer mm projicerade på väggen. Enkelt för oss alla att följa med i. Den som vill får traditionsenligt en psalmbok (som ju även innehåller noter). Men de flesta följer med på väggen.
Vi har en väggvärd också. Det kallas så. Han som sköter projiceringen heter Willy! Han har sedan ett år tillbaka uppgiften att skriva in psalmer mm i mallen. Det går så till att någon präst eller musiker mejlar Willy och sedan (med bistånd av Bitte) hamnar allt i rätt ordning i datorn.
Söndag morgon kommer Willy åkande i sin eldrivna rullstol. Projektorn (kanonen) står redan uppställd. Willy pluggar i kontakten till laptopen och så är vi igång. Jag tror Willy har missat två gudstjänster det senaste halvåret. Respekt!
Idag kom Willy med något mer än datorn. Ungefär ett ton snö, som satt fast under rullstolen. När jag predikat om vatten (eftersom vi ju varit utan vatten ett dygn) gick jag förbi Willy, som pekade på vattenpölen under sin rullstol och menade att det passade in i temat. Det kallar jag humor.
Men det finns fler som tar ansvar. Hanne, som bakat allt kaffebröd till kyrkkaffet, såg pölen och hämtade en svabb och fixade det hela. Men visst blev det en bra illustration till predikan om vatten.

1 comment:

Gerthie said...

Tjusig design på bloggen!