Wednesday 9 May 2012

SJ, SJ gamle vän

Nu har vi bytt tåg. Vi hade biljetter på Öresundståg men vågar inte lita på att vi är i tid. Så nu sitter vi på SJ. Skönt! Vi är inte imponerade av avregleringen! Vad blev bättre? För vem blev det bättre? På bussen visste Bergkvarabusschauffören inte mycket. Olika resenärer uppdaterade honom om trafikläget via sina smartphones. Imponerande! Men all heder åt Bergkvarabuss. Det är mot Öresundstrafiken den mesta kritiken riktas. Lund! Here we come!

2 comments:

Trollmamman said...

Tyvärr måste jag säga att här på västkusten är det öresundståg som går att lita på. SJ är i och för sig borta helt nu, men dessförinnan hade de enbart få tåg på sträckan och dessa ställdes ofta in, samtidigt som SJ verkade förvänta sig att deras resenärer skulle få åka med öresundståg istället. Priset var dock när SJ-resenärer som fått åka med "gratis" på SJ-biljetter blev sura på oss som åkte med pendlarkort på vårt vanliga öresundståg för att vi stod i gångarna. Dessutom gällde inte deras platsbiljetter som var tänkta för SJtåget automatiskt på Öresundståget. Så visst kan SJ vara bra i vissa lägen, men de är inte alltid så lätta att ha att göra med de heller. Och informationsmässigt vid olyckor etc är de ungefär lika bedrövliga oavsett ägare. Och olyckor inträffar oavsett om tågen körs av SJ, Veolia, eller ÖResundståg... Men visst är det praktiskt bra att ha en lämplig app i sin mobil... Hoppas att ni hann i tid till Lund.

Anders Göranzon said...

Ja tack, vi hann i tid. Och visst har vi varit försenade även med SJ och fått dålig info. Men igår var vi glada attt SJ fanns.