Sunday 22 July 2018

Europa hjälps åt

En mäktig syn!
Det är fantastiskt att vi i Sverige får så mycket hjälp av de andra europeiska länderna. Nu senast 44 brandbilar från Polen. DN skriver:
Danmark, Tyskland, Litauen, Polen, Österrike och Portugal har alla lovat att bidra med markstyrkor, flygplan, helikoptrar eller andra fordon för brandbekämpning. Vissa är redan på plats i Sverige och andra ska vara på väg. 
Tänk vad vi kan om vi hjälps åt. Hur mycket skulle då inte Europa kunna fokusera sina goda krafter och hjälpas åt med andra stora utmaningar också? Klimatförändringar. Migration. Ja, i stort sett det mesta.

Men det verkar som om åtminstone vissa ser andra agendor i detta. Nyheter idag, en nyhetssajt med kopplingar till SD, menar att den polske politikern Dominik Tarczyński från det polska regeringspartiet Lag och Rättvisa sagt följande:
Vi hjälper det svenska folket, inte er regering.
Det är problematiskt när regeringen ställs emot folket. Vi behöver hålla ihop samhället. Och Europa. Men även världen i stort. Jag tror på fullt allvar att vi kan hjälpas åt mer. Inte mindre. Och att vi har resurser för att tillsammans både släcka bränder, ta emot människor på flykt och rädda miljön.

No comments: