Tuesday 3 October 2023

Dagen eller Dagens ETC – det är frågan

På Svenska Bibelsällskapet prenumererar vi på ett antal tidningar och tidskrifter. Dagen, Världen Idag, Kyrkans Tidning och Sändaren är några. Men listan kan göras längre.

Dagen kommer vissa av veckans dagar. Men sedan förra veckan har vi inte fått den. Istället har tidningsbudet valt att lägga Dagens ETC i vår låda. Förmodligen för att de ser så lika ut.

Därför ringde jag idag till Dagen och förklarade situationen. Då fick jag veta att jag inte var den enda som ringt. Tydligen har en sammanblandning skett i fler fall. Varför just nu, undrar jag?

När man tittar snabbt ser Du ju påfallande lika ut. Vit text på röd botten. Även om den ena har versaler och den andra inte. 

Själv upptäckte jag det inte direkt utan såg det först när jag började bläddra i tidningen och läsa artiklarna. Tidningarna beskriver sig själva, bland annat, på följande sätt:

Dagen

En tidning på kristen grund. Dagen är Sveriges största kristna dagstidning vars främsta uppdrag är att bevaka nyheter i skärningspunkten mellan tro och samhälle. Tidningen är rikstäckande och ledarsidan politiskt obunden.

Dagens ETC

Sveriges första röda dagstidning som tar gröna frågor på allvar.

Nu har vi bett Dagen skicka de tidningar vi inte fått. Det innebär en vecka med utökad nyhetsrapportering. Det är ju bra.

No comments: