Saturday 5 March 2011

Imam bara till 50 % i kyrka

Min förra bloggpost blev lång. Delvis för att jag insåg att jag inte hade tillräckligt med kunskap. Det brukar alltid bli fler ord ju mindre man vet. Nu vet jag mer. Jag har fått ett mycket trevligt och klargörande mejl från Maria Kjellsdotter Rydinger. Hon tackar för att någon utifrån kommer med synpunkter. Jag gillar en sådan grundhållning.
Fakta är alltså att Sofia församling anställer imamen Othman under en övergångsperiod och enbart på 50%. Maria skriver:
Under denna tid skall vårt främsta mål vara att ansöka medel och lägga grund för ett treårigt projekt "Tillsammans för Sverige".
Ibland kommer saker och ting inte i rätt ordning enligt instruktionsboken. Nu fick församlingen gå lite i förväg. Jag kan förstå att det måste bli så ibland.
Dessutom får jag veta att man skulle haft en presskonferens 8 mars men att Kyrkans Tidning hann före. Så även där kom saker och ting inte riktigt i den ordning man kunde ha önskat. Även detta kan jag begripa.
Nu ser jag fram emot hur detta utvecklar sig. Om Fryshuskyrkan kan vara med och skapa bra relationer mellan ungdomar från olika kontexter är det bara att välsigna.

Maria hade också något att säga om detta med att vara Jesus-centrerad eller inte. Vi är nog i stort sett överens.

Jag visade det jag skrivit för hustrun nyss, som sa:
- Arbetar man som präst på Fryshuset så står det nog ändå JESUS skrivet med stora bosktäver på en. Men det är ju aldrig fel att berätta om Jesus. Muslimerna säger ju t ex In šaʾ Allāh [om Gud vill] i var och varannan mening.

No comments: